DAVRANIŞSAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİMİZ

10.05.2023 188

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında 8.5.2023 tarihinde okul Rehber Öğretmenimiz Fadime DEMİRTAŞ tarafından tüm sınıflarımıza Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri verilmiştir.

Bilinçli teknoloji kullanımı üzerinde durulan eğitimlerde; öğrencilere interneti ne amaçla kullanıldıkları etkinliğin başında sorularak düşünme ve tartışma başlatılmıştır. Alınan cevaplar üzerinden fayda ve zarar konusu konuşularak internette geçirilen süreye dikkat çekilmiştir. Digital dünyanın riskleri (Davranışsal riskler,iletişim riskleri,ticari riskler,içerik riskleri) konuşularak siber zorbalık,gizliliğin ihlal edilmesi,dolandırıcılık,şiddet  ve uygunsuz içeriklere maruz kalma üzerinde durulmuştur.

Dijital ayak izi kavramı açıklanarak çevrimiçi yapılan her paylaşımın silinmez izler bıraktığı vurgulanmıştır.

Teknoloji bağımlılığı kavramı  ve teknolojinin nasıl bağımlılığa dönüştüğü anlatılmıştır.

Dijital vatandaşlık kavramı,internette ,sosyal medya platformlarında iletişimin nasıl olması gerektiği,sorumluluklar,başkalarının haklarına saygı konuları üzerinde durulmuştur.

İnternette doğru bilgiye ulaşmanın nasıl olması gerektiği,aşamaları anlatılmıştır.

Siber zorbalığın etkileri ve kimlerden nasıl yardım alınacağı,hukuki boyutu  konuşulmuştur.

Eğitimlerin sonunda "Bilinçli teknoloji kullanımı veli bülteni" velilerimize ulaştırılmıştır.

Verdiği eğitim ve değerli bilgiler için Rehber Öğretmenimiz Fadime DEMİRTAŞ'a teşekkür ediyoruz.

Veli Bültenine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

10-05-202310-05-2023