"MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ HAYATA DOKUNUYOR" PROJESİ EKİBİNDEN ÇOCUKLARIMIZA "NİÇİN HASTA OLUYORUZ?" ETKİNLİĞİ

03.05.2023 197

Bakanlığımız Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı öğrencilerin öğrenim gördüğü alanlarda  toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dâhilinde yerel imkânlarla 2017 yılından itibaren uygulanmaya başlayan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" nin kapsamı genişletilerek 2023 yılında da "Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor" şeklinde devam etmesinin uygun görülmüştür.

Bu bağlamda oluşturduğumuz Okul Proje Yürütme Ekibimizce belirlenen etkinliklerden beşincisi olan "NİÇİN HASTA OLUYORUZ?" adlı çalışmamızda, Çocuk Gelişimi Alan Şefimiz Gözde Tuğçe KILIÇ öncülüğünde 12.sınıf öğrencilerimizce Hotaşlar İlkokulu Anasınıfında okuyan çocuklarımıza özellikle kış ve bahar aylarında niçin sıklıkla hasta olduğumuzu, sağlığımızı korumak için yapmamız gerekenleri, dikkat edeceğimiz temizlik alışkanlıklarını öğretebilmek amacıyla ekibimizin hazırlamış olduğu resimli masal kartları ile masal ve hikaye anlatımı tekniği kullanılarak farkındalık etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlik sonunda tüm miniklerle Sağlıklı Yaşam Şarkısı söylenerek anlatılanların pekiştirilmesi sağlanmıştır.

Emeklerinden dolayı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

03-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-2023